Seuran esittely

Puhoksen Vesa on Kiteeläinen urheiluseura,

joka on perustettu 4.2.1954


S

euran toiminta-alue on vaihdellut taloudellisten

resurssien ja toimivien henkilöiden aktiivisuuden mukaan.Tällä hetkellä seura keskittyy lähinnä kuntourheilun tukemiseen hoitamalla urheilukenttää, hiihtolatuja ja jääkiekkokaukaloa. Toiminta tuo seuralle varoja Kiteen kaupungin kumppanuussopimuksen kautta. Seurojen yhteistä taloa vuokraamalla hankitaan myös tulojaKilpailutoimintana on vuosia säilynyt perinteiset iltahiihdot Puhoksen valaistulla ladulla kevättalvisin. Hiihdot alkoivat seuran edesmenneen pitkäaikaisen puheenjohtajan Sulo Karppasen aikana Sulonpytty-hiihtoina, mutta tunnetaan nykyisin Puhoksen Vesan iltahiihtoina.

Hiihdot ovat tasokkaina kilpailuina tuoneet vuosittain kisaamaan ihan maamme huippuhiihtäjiä ja tehneet seuraamme tunnetuksi jopa maakunnan ulkopuolella.

Seuran ylläpitämä kuntohiihtolatu on myös hiihtäjien suosiossa. Laturetken kohteeksi sopii hyvin ladun varrella oleva laavu, jossa voi levähtää vaikka makkaraa paistaen.

Seura pyrkii myös järjestämään lapsille ja nuorille toimintaa, lähinnä liikuntapainotteisten kerhoiltojen muodossa.

Puhoksen Vesa on vireästi mukana kyläyhteisön tapahtumissa tehden talkootyötä kyläläisten viihtymisen ja myös yhteisen Seurojentalon hyväksi.

SIIRRY SIVUILLA

Jaa tämä sivu